Club d'Escacs Torredembarra - Club d'Escacs Torredembarra

Club d'Escacs Torredembarra

Guanyador del Concurs de Cartells del XX Open Internacional

El Concurs de Cartells del XX Open Internacional d’Escacs de Torredembarra ja té guanyador. Es tracta d’una creació de Valentí Domènech, que s’ha emportat els 150 euros de premi. Aquest concurs és un dels actes de celebració del vintè aniversari d’aquest torneig internacional organitzat pel Club d’Escacs Torredembarra i la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra.
 
El jurat, format per persones reconegudes en el camp de les arts i vinculades al territori, com són Nil Bartolozzi, Jordi Marcer, Paula Baumann i Jordi Roig, ha valorat que “és un cartell molt clar, molt equilibrat, adient per a totes les edats, que ha sabut destacar els elements claus  sense perdre l’harmonia del conjunt”. Al concurs es van presentar cinc treballs.
 
L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra se celebrarà del 30 de juny al 8 de juliol, a l’Espai Sala del Mar. Precisament el 8 de juliol, durant la cerimònia de lliurament de premis, es lliurarà el guardó al guanyador del concurs del cartell. 
 
El guanyador
 
Valentí Domènech Capdevila, nascut el 1949 a l’Hospitalet de Llobregat, és dibuixant i animator jubilat amb una llarga trajectòria als estudis de cinema i sèries d’animació dels Estats Units. Ha treballat en el món de l'animació 2D amb nombroses pel·lícules i sèries de TV (Els Picapedra, Els Barrufets o La Pantera rosa). La darrera pel·lícula en què va participar Domènech va ser Chico y Rita, de Xavier Mariscal. També s’ha dedicat al còmic amb  personatges Disney, especialment Princeses (Ariel, Bella y Bèstia, Rapunzel i Mulan). Més informació: https://www.imdb.com/name/nm0231379.