Club d'Escacs Torredembarra - Club d'Escacs Torredembarra

Club d'Escacs Torredembarra

Notícia de TAC 12

Els escacs han tornat a Torredembarra aquest cap de setmana: des del 2019 no es podia celebrar l'Open Internacional d'aquest municipi, i el retorn ha estat per la porta gran.

El nombre d'inscrits ha fregat una xifra de rècord, ja que els 112 d'enguany s'han quedat a tan sols dos dels 114 del 2019, l'últim campionat abans de la pandèmia. A diferència de moltes altres activitats, la pandèmia ha donat un impuls als escacs, que han guanyat adeptes els últims anys.

 

Al pavelló de Sant Jordi s'hi van reunir jugadors de totes les edats. El més gran, Joan Marcè, de 96 anys, del Prat, però amb arrels torrenques. A l'altre extrem, jugadors i jugadores petits i adolescents, que competeixen contra els grans. És el cas, per exemple, de l'Alexander Domene, que amb només 14 anys ja era el cinquè millor jugador abans de començar el torneig. Per davant, aspiracions molt grosses: guanyar el pròxim campionat d'Espanya o participar als d'Europa i del Món.

 

Els escacs seran presents a Torredembarra fins al pròxim diumenge, quan acabarà la totalitat de les nou rondes de l'open.